Val de căldură! Cod galben de caniculă și disconfort termic în Neamţ

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat, valabil inclusiv pentru județul Neamţ, până marţi, 13 august.

Intervalul : 11, 12 și 13 august
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : val de căldură persistent și disconfort termic accentuat

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ 
COD GALBEN

Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37…38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

     Notă: Sâmbătă, (10 august) în sud și vest disconfortul termic va fi ridicat și pe spații restrânse va fi caniculă.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult