Vești proaste pentru fermieri – Guvernul ridică din umeri, din nou…

0

După ce la finalul anului trecut se anunța cu voce tare că la începutul acestui an fermierii vor primi despăgubiri pentru pierderile suferite din cauza secetei, iată că nu mai există nicio speranță ca oamenii să vadă vreun ban, cauza: „N-avem”, „Nu se poate”, „Nu e vina noastră”, etc.

Din nefericire, nici fermierii nu au scăpat nebatjocotiți de PNL-USR, amendamentul propus de PSD pentru plata despăgubirilor de secetă fiind respins în cadrul Comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaților și Senatul României. Amendamentul depus de către PSD susținea suplimentarea bugetului de stat pentru achitarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară”, este anunțul făcut de către deputatul Remus Munteanu.

Bugetul pentru Agricultură a trecut de Parlament, însă nu și amendamentul propus de PSD care prevedea alocarea miliardului de lei pentru plata despăgubirilor provocate de secetă la culturile înființate în primavara anului 2020. Nici măcar ministrul Adrian Oros nu l-a susținut.

„Nu puteam să votez pentru, dacă știu sigur că nu sunt bani. Nu pot să fiu populist. Din nefericire acum nu sunt bani”, a comentat votul său ministrul Agriculturii, Adrian Oros, potrivit Agerpres.

Uite așa, fermierii au fost „duși cu zăhărelul” de către partidele politice cărora nu le pasă de aceste pierderi, așa cum nu le pasă nici de cei care vor suferi din cauza lor.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult