(VIDEO EXTRAORDINAR) Haită de lupi surprinsă în pădurile Neamțului

0

Imagini extraordinare cu o haită de lupi, filmată la Ocolul Silvic Tarcău din cadrul Direcției Silvice Neamț, de profesorul Ștefan Ciotău.
În pădurile administrate de Romsilva – Ocolul Silvic Tarcau au fost observate 23 de exemplare de lup.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.
🟢 Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.
🟢 Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.
🟢 Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.
Romsilva – Direcția Silvică Neamț administrează, prin cele 13 ocoale silvice, 208.670 hectare păduri, din care 161.169 hectare aflate în proprietatea publică a statului.

video credit: Ștefan Ciotău

sursa: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Sursa: ZiarBicaz.RO

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult