http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

[VIDEO] O educatoare, acuzată de părinții de la grupa mică a Grădiniței nr. 12 din Piatra-Neamț

0

La Grădinița cu program prelungit nr. 12 din Piatra-Neamț s-au încins spiritele după ce o serie de înregistrări audio realizate la sfârșitul săptămânii trecute au ajuns în posesia părinților celor 27 de copii de la grupa mică.

Întrucât s-a stabilit în ședința care a avut loc astăzi, în prezența conducerii instituției, a educatoarelor, părinților și Inspectorului Școlar General Mihai Obreja, că aceste înregistrări sunt ilegale și nu pot fi considerate probe în anchetă, nu vom furniza aceste materiale audio, deși au ajuns și la noi. Confirmăm în acest sens o parte dintre acuzațiile părinților, în baza a ceea ce am ascultat, lucru recunoscut, de altfel, și de educatoarea în cauză.

Părinții reclamă faptul că una dintre cele două educatoare care au în grijă cei 27 de copii din grupa mică a țipat la micuții cu vârste de 3-4 ani, a creat diferențiere între copii, îi amenință cu diverse lucruri pentru a le crea teamă, unii dintre acești părinți suspicionând că micuții ar fi fost și loviți. O parte dintre părinți a acuzat faptul că acești copii sunt loviți cu arătătorul peste tibie, bruscați, mulți dintre ei având vânătăi similare. Educatoarea și-a cerut scuze pentru faptul că a țipat la micuți, considerând că nu există justificare pentru acest lucru, și-a asumat vina în această privință, însă neagă vehement acuzațiile de lovire.

Conducerea instituției a declarat că în baza sesizărilor se va convoca Consiliul de Administrație și, implicit, o comisie de disciplină unde părinții vor fi chemați să dea declarații. În urma acestui proces, se va stabili adevărul, spune conducerea școlii, și măsurile care se vor lua.

Cert este faptul că educatoarea adusă în discuție va intra în concediu medical și ulterior în concediul de creștere a copilului, iar locul acesteia va fi ocupat temporar de o altă educatoare, urmând a se găsi un înlocuitor permanent. În această privință, unii părinți sunt rezervați cu privire la eficiența vreunei sancțiuni, în contextul în care educatoarea va intra în concediu.

În cadrul acestei ședințe, atât părinții, cât și educatoarea căreia i s-au adus acuzații și-au exprimat punctul de vedere. Vizibil afectată de eveniment, educatoarea a părăsit în mai multe rânduri sala, însă și-a păstrat calmul și a încercat să răspundă acuzațiilor.

Părinții, pe de altă parte, unii mai vocali, alții mai tăcuți, solicită vehement luarea unor măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc, derapajele în educație să fie sancționare drastic, deoarece, susțin ei, copiii sunt speriați și acest lucru se răsfrânge asupra comportamentului lor de acasă și de la grădiniță.

Inspectorul Școlar General Mihai Obreja a asistat cu răbdare la tot ceea ce au discutat părțile, iar, la final s-a adresat în mod direct tuturor părinților prezenți.

„Situația a semănat puțin cu episodul biblic, judecata lui Iisus, dat pe mâna poporului cum se spune, de Pilat din Pont, după ce s-a spălat pe mâini. Doamnele director au dat-o pe doamna educatoare pe mâna dumneavoastră, între ghilimele. Meseria e foarte grea. Eu sunt învățător la bază, și mă uitam la doamna educatoare, cu 13 ani experiență. E puțin. Cred că și la mine sunt puțini 40 de ani de experiență, o spun în fiecare zi. Eu v-aș alege pe fiecare dintre dumneavoastră, părinți, și vi i-aș da măcar o oră pe acești 27 de copii.

Eu nu am venit aici să iau decizii, școala are obligația să rezolve problema. Sunt situații în care cadrele didactice au lovit copii, și trebuie să recunoaștem aceste lucruri. Nu vreau să minimalizez ce se întâmplă la această grupă. Uneori, te folosești puțin de timbrul vocii când vrei să fixezi ceva, dar între anumite limite. Dacă depășești limita, copiii sunt instabili emoțional la 3 ani și apar modificări.

Eu nu spun că nu este ceva în neregulă aici. Nu vreau nici să trecem peste eveniment, dar nici să îi oferim o dimensiune prea mare. Doamna educatoare pleacă, va veni altcineva. Veți vedea în perioada de acomodare refuzul din partea unor copii care au fost obișnuiți cu cineva. Nu analizez înregistrările, pentru că există și o lege care interzice acest lucru. Va fi această soluție, dumnealor vor analiza, vor dispune măsuri dacă se confirmă acuzațiile. Sunt dispus să revin ori de câte ori cereți dumneavoastră.

Mesajul meu adresat tuturor colegilor a fost să aibă grijă de copii, să facem cât mai mult pentru copii. Pe de altă parte, minima înțelegere trebuie să existe. Este foarte, foarte greu să lucrezi cu 27 de copii din mediul urban. Trebuie să ai rezistență, echilibru, le mai pierzi, dar nu se justifică derapajele. Copilul trebuie să fie în siguranță, să beneficieze de toate condițiile, să fie tratat cu respect, indiferent de comportament, fără diferențe.

Îmi displace tratamentul diferențiat între copii care îmi amintește de evenimentele dinainte de 90, aceasta nu e în regulă și se va stabili ce s-a întâmplat. Sancțiunile împotriva segregării sunt de ordin penal. De câte ori apar asemenea situații am disponibilitatea să mă implic.” , a precizat Mihai Obreja.

Ca o concluzie, se așteaptă deciziile comisiei de disciplină. Pe de altă parte, ar trebui găsite soluții pentru reducerea numărului de copii repartizați educatorilor. 27 de copii foarte mici de care să se ocupe 4 ore, fără pauză, o singură educatoare este foarte mult.

Vom umări cazul și vom reveni.

Ce vedeți mai sus este un efect. Este important de punctat cauza, căci ne luptăm încontinuu cu efectele, dar nu înlăturăm niciodată cauza. Cauza sunt directorii de unități de învățământ numiți pe criterii politice sau de altă natură decât competența.

În cazul de mai sus avem un cadru didactic care este pus să aibă grijă de 27 de copii preșcolari, lucru imposibil de realizat în condiții de performață educațională și pentru cel mai experimentat educator.

Vinovați sunt directorii de școli care, deși știu că normele de copii pe cap de cadru didactic sunt prea mari pentru a se putea face un învățământ civilizat, nu solicită mai departe schimbarea acestor norme. Nu vor să deranjeze guvernanții și tac slugarnic în birourile lor de directori, sperând la încă 4 ani pe funcția de conducere.

Până ce nu vom avea directori responsabili și profesioniști în unitățile de învățământ, nu va cere nimeni schimbări ale sistemului care să fie în beneficiul copiilor. Ne vom păcăli în continuare unii pe alții că se poate face un învățământ eficient în condițiile actuale, iar cazurile similare celui de sus vor fi din ce în ce mai dese.

(I.R./I.M.)

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult