VIDEO: Polițiști tăiați cu coasa, unul riscă să rămână mutilat pe viață. MAI se plânge de criticile aduse

0

În urma unui apel la „112” un echipaj din cadrul secției de Poliție nr. 1 din Târgoviște s-a deplasat în localitatea Văcărești (Dâmbovița) pentru a interveni în cazul unui bărbat care se manifesta violent la adresa trecătorilor:

Totul a pornit de la un apel 112 iar un echipaj din cadrul Secției nr. 1 Poliție Târgoviște a fost solicitat să intervină pe raza localității Văcărești din județul Dâmbovița, întrucât un bărbat se manifesta violent la adresa trecătorilor. Polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă, iar după mai multe somații au tras în membrele inferioare și în abdomenul unuia dintre agresori.

Doi politisti tăiați cu o coasă de către doi bărbați aflați sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre colegi a fost transportat la București pentru mai multe interventii chirurgicale de urgență pentru a nu-și pierde funcționalitatea degetelor.

Toate acestea, în timp ce ministrul Vela ne spune că totul e sub control, că e cu „ochii pe cei care încalcă legea”. Între timp, noi mai numărăm 2 ultraje. Doi polițiști tăiați și agresați. Și dacă intrebati de noile pistoale Beretta, nu, încă nu au sosit, doar s-au făcut poze cu ele pentru „imaginea” ministrului, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Sindicatului EUROPOL.

Iată și comunicatul MAI transmis cu puțin timp înainte de nefericitul incident:

Vă mulțumim că ați acceptat invitația de a participa la această declarație de presă prin care conducerea ministerului transmite mulțumiri efectivelor care au acționat în ultimele zile pentru protejarea cetățenilor din întreaga țară, într-un context extrem de dificil.

Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetățenii, fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de manifestări sportive, culturale ori religioase, evenimente private sau alte procesiuni.

Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar de fiecare dată, structurile MAI au acționat astfel încât să reducă aceste riscuri, iar oamenii să nu aibă de suferit.

Așa cum știți în ultimele zile în spațiul public structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost ținta unor critici, multe persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate, iar polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control.

În ciuda criticilor din spațiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situația din teren și datorită modului în care au acționat nu s-a produs niciun incident semnificativ.

Colegii noștri au luat măsuri concrete de prevenire astfel încât astăzi să NU vorbim din nou de alte victime omenești, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice.

Poliția și Jandarmeria au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.

Criticile din spațiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credință și întotdeauna ne-am autosesizat dacă a fost necesar.

Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și jandarmii și-au făcut datoria! Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost sancționate.

Suntem aici pentru a proteja cetățenii României și nu vom tolera încălcarea legilor!

La scurt timp după lansarea acestui comunicat s-a întâmplat tragedia.

Ironie sau nu, Ministrul de Interne Marcel Vela a spus, vineri, că România este un stat sigur, iar cetăţenii care respectă legea nu au de ce se teme. În schimb, cei care încalcă legea, „vor suporta rigorile ei”. „Suntem cu ochii pe voi”, le-a transmis Vela infractorilor (în contextul în care în ziua înmormântării interlopului Emil Pian, Poliția și Jandarmeria s-au mobilizat ca pentru „război”, notează evz.ro (detalii aici).

Într-adevăr, un stat sigur în care forțele de ordine ajung ciopârțite prin spitale. Ar mai fi ceva de spus?

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult