Vine gerul Bobotezei! Temperaturi de -18 grade

0

În seara zilei de sâmbătă, 4 ianuarie, aria precipitaţiilor se va extinde treptat, dinspre nord-vest. Vor fi ninsori la munte, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi nordul Moldovei. Local se va depune strat de zãpadã, iar în Banat, sudul şi centrul Moldovei, Dobrogea şi local în Muntenia vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare.

Pe suprafeţe restrânse, cu probabilitate mai mare în Muntenia, se va forma polei. Vântul va sufla tare în zona montanã înaltã, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea. Seara şi noaptea intensificãri locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 50…55 km/h, în sudul Olteniei şi în nordul Moldovei. Minimele termice vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele montane.

Luni – 6 ianuarie
Vremea va continua sã se rãceascã, devenind geroasã noaptea în nord şi în centru şi în zonele deluroase din restul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. Valorile minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -18 grade şi uşor mai mari pe litoral.

Temperaturi minime 6 / 7 ianuarie

Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în Bãrãgan şi în Dobrogea, unde rafalele vor depãşi 55…60 km/h, astfel senzaţia de frig va fi accentuată.

sursa: jurnaldevreme.ro

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult