Vreme de primăvară, dar cât va mai ține?!

0

Marti (19 februarie)
Vremea va fi în general frumoasã şi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile estice şi sud-estice, iar în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã sau nebulozitate joasã. Cu totul izolat vor fi condiţii de burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Miercuri (20 februarie)
Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, iar noaptea, posibil şi în sud-est. La munte, local, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar trecãtor, la cote mai reduse şi în sud-vestul şi centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 15…16 grade în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade. Mai ales la începutul intervalului, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţã.

Joi (21 februarie)
Vremea se va rãci uşor, însã în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii cerul va fi mai mult noros şi temporar, cu precãdere din a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii, în general slabe. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie, iar la munte mai ales ninsori şi lapoviţã. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi doar izolat în cursul nopţii va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Moldova şi la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor situa între 4 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 4 grade.

 

 

sursa: meteoplus


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult