Vremea, la început de primăvară

0

Marti (5 martie)
Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã datã, deşi în vestul, centrul şi nordul teritoriului temperatura aerului va marca o scãdere uşoarã. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua local în nord-vest, nord şi centru şi cu totul izolat în rest. În zonele montane, iar trecãtor şi în Transilvania, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, dar local şi la cote mai reduse, în general între 55 şi 60 km/h, mai ales ziua, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 7 grade.
Miercuri (6 martie)
Valorile termice vor marca o scãdere uşoarã în majoritatea zonelor, dar se vor menţine peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri pe parcursul zilei când va ploua slab pe arii restrânse în centru, est şi sud-est şi cu totul izolat în rest. La munte, dar trecãtor şi în Transilvania, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri în zonele montane, mai ales pe creste, dar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -9 grade.
Joi (7 martie)
Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi, devenind deosebit de caldã. Cerul va fi variabil ziua în regiunile nord-vestice şi nordice, iar noaptea cu precãdere în cele vestice, în timp ce, în restul zonelor şi a intervalului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar temporar, dar la cote mult mai reduse şi în vestul şi nord-estul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime între 2 şi 11 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -5 grade.

sursa: meteoplus.ro


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult