„Zâmbește și îmbrățișează orice copil!” – centru-Platoul din Parcul Primăriei Bicaz!

0

„Zâmbește și îmbrățișează orice copil!” , 1 iunie ,ora 12, centru-Platoul din Parcul Primăriei Bicaz!

Acțiunea vine ca o reacție a situației cel puțin îngrijorătoare în care se află copiii bolnavi de cancer, epileptici,cu afecțiuni cardiace sau cu probleme din spectrul autist La nivel mondial, anual sunt diagnosticaţi cu cancer 250.000 de copii, din care mor 90.000, ceea ce face din cancer numărul unu la nivel mondial între bolile netransmisibile, drept cauză de deces la copii. În Romania, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer şi anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauză de deces în ţara noastră, pentru intervalul de vârstă 4 – 15 ani. Pe lângă incapacitatea sistemului sanitar de a oferi şanse egale la tratament comparabile cu cele din ţările dezvoltate ale UE (lipsa specialiştilor, lipsa medicamentelor şi a aparaturii medicale, etc.), atragem atenţia asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populaţiei, atât în perioada tratamentului, cât şi post tratament.
Tragem un semnal de alarmă pentru că din ce in ce mai multi copii devin îngeri mult prea devreme, răpuși de boli care nu iartă, dar și de incapacitatea sistemului sanitar romanesc de le oferi o șansă la viață. Ne dorim sa semnalam ca exista si o altfel de copilarie,petrecuta prin spitale ,centre.Asa ca dorim sa ne educam copii sa fie empatici cu colegii lor aflati in astfel de situatii,sa pretuiasca bunul cel mai de pret,sanatatea,sa se bucure de aer,miscare,soare si de copilarie,sa nu mai fie discriminari in randul acestor minuni binecuvantate:copii!!
Cu scopul de a conștientiza autoritățile competente și societatea, Asociația „Născută înger”, împreună cu voluntarii săi organizează flashmob-ul intitulat:,,Zambeste si imbratiseaza orice copil,,! ce va avea loc sambata 1 iunie 2019,concomitent în sapte orașe, respectiv în Piatra Neamt,Iasi,Roman,Vaslui,Bucuresti,Barlad,Bicaz.
Vă așteptăm să ne fiți alături în această campanie și să dați curs promovării acestei acțiuni ce va schimba viața copiilor bolnavi măcar cu un zâmbet!
Cu stimă,echipa voluntarii ingerilor ai Asociatiei Nascuta Inger!

 

 

 


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult