Zeci de biserici și mănăstiri din Neamț, fără autorizație ISU

0

A ars ca o torță Biserica Lipovenească din Piatra-Neamț, s-a făcut scrum biserica veche de 100 de ani de la Băluşeşti – Dochia, a luat foc și biserica din Văleni, a luat foc și la Mănăstirea Nechit, la Secu , acum la Mănăstirea Paltin de la Petru Vodă și lista poate continua.

Lista cu biserici și mănăstiri care nu au autorizație ISU în Neamț este foarte mare (listă neactualizată click aici).

Când arde un club, toate cluburile care nu au autorizație se închid. Când arde o școală, toate școlile fără autorizație sunt obligate să intre în legalitate, ia foc o fermă, sunt controlate si hăituite toate fermele și așa mai departe se întâmplă în toate domeniile. Excepție face Biserica. Oamenii Domnului nu pot fi deranjați, bisericile nu pot fi închise. Parcă legea nu ar fi aceeași pentru toți. Și nu vorbim de biserici pentru că am avea ceva cu religia, ci pentru că sunt printre singurele clădiri unde oamenii folosesc foc deschis lăsat de multe ori nesupravegheat.

Biserica ce are de nu poate intra în rând cu lumea și să respecte legile ca toți ceilalți? Autorizație ISU, nu. WC, nu. Apă curentă, nu. Program, nu. Nici măcar rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilitâți nu au peste 90% din bisericile din Neamț. La unele lucruri nici nu mai e vorba de lege, ci de bun simț și respect față de oamenii care vin la biserică și bagă bani, bagă bani.

Acesta nu este un atac la adresa Bisericii cum se vor grăbi să comenteze unii. Acest articol este un articol critic în special la adresa instituțiilor care aplică legea cu dublă măsură. Bisericile sunt ocolite, în rest toată lumea este ”binecuvântată” cu controale, amenzi sau închidere.

Am demarat și un sondaj pe acest subiect să vedem ce părere au și nemțenii. Vom reveni cu rezultatele sondajului. (click aici pentru sondaj)

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult