Zilele orașului Târgu Neamț în 2019: cu, pentru și despre „Oamenii locului” [PROGRAM]

0

Pregătirile sunt în toi pentru a XXlX-a ediţie a manifestării tradiţionale „Zilele oraşului Târgu-Neamţ”, mare sărbătoare a orasului, aflată sub patronajul si ocrotirea Maicii Domnului.

Organizat în perioada 6-8 septembrie, evenimentul este dedicat, anul acesta, oamenilor locului. Așa se face că organizatorii nu au mai căutat fel și fel de vedete naționale care să vină să cânte la Zilele orașului și să fie plătite cu bani grei din bugetul local. Ba dimpotrivă, s-au axat pe oamenii frumoși din Târg, oameni care fac cinste urbei și care promovează imaginea orașului oriunde s-ar afla. Din afara zonei noastre, doar trupa Nightlosers va susține un spectacol de Zilele orașului, sâmbătă seara (vezi program mai jos).

Astfel, în perioada 6—septembrie  vor avea loc manifestări cultural — sportive,
expoziţii de sculptură, pictură, lansări de carte, târgul producătorilor
locali, ateliere de lucru, concursuri diverse si întreceri sportive, spectacole
de dansuri medievale, de muzică. De asemenea, vor fi premiați elevii ce au
obţinut distincţii şi premii deosebite la olimpiade şi competiţii.

Așa cum se întâmplă anual, vor fi premiate cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi vor fi acordate distincţii de „Cetăţean de onoare” şi „Pro Urbe” cetăţenilor ce au contribuit la răspândirea prestigiului şi faimei oraşului Târgu-Neamţ, atât în ţară cât şi peste hotare.

În afara acestor manifestări, se va organiza un concurs de fotografie „Fotograful Târgului”, un eveniment de ciclism și o campanie caritabilă a Direcţiei de Asistenţă Târgu-Neamţ.

De asemenea, și ONGurile din oraş vor desfăşura o serie de
activităţi pentru copii şi tineri.

 „Ediţia a XXIX-a a Zilelor Oraşului Târgu-Neamţ va fi o ediţie dedicată cetăţenilor, atât în calitate de spectatori cât şi ca artizani ai răspândirii renumelui oraşului în ţară şi peste hotare.

Vă invit să participați la manifestările pregătite special pentru dumneavoastră și să ne bucurăm, împreună, de Zilele orașului nostru, în perioada 6-8 septembrie„, a transmis primarul Daniel Harpa.

Manifestările din acest an se vor desfăşura în locaţii multiple, acoperind domenii variate (pe stadionul oraşului, în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Grigore Ghica Vodă”, la Club ”Bella”, Casa Culturii, Clubul Copiilor, Parcul Central- de lângă Casa Culturii).

Stefana B.

Iată programul complet al evenimentului:

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult