140 de câini și pisici, sterilizați gratuit la Săvinești în două zile de campanie

O campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună a fost organizată în perioada 11-12 martie de asociația Spitz&Pawtners s.V., cu sprijinul Primăriei Comunei Săvinești și Biroului Protecția Animalelor din cadrul CJ Neamț. Campania s-a desfășurat în comuna Săvinești.

Au fost două zile pline. Pline și obositoare, dar ne-am încarcat cu o energie extraordinară. De dimineață, la recepția animalelor, a fost efectiv coadă la sterilizări gratuite. Telefoanele au sunat continuu, iar dacă s-ar fi putut prelungi, am mai fi stat macar înca o zi.

Împreună am sterilizat în 2 zile, gratuit, 62 de câini și 78 de pisici.

S-a operat pe bandă rulantă, iar noi am făcut de toate. Acte, am cărat cuști, am vorbit cu proprietarii de animale despre importanța sterilizarii iar ei au fost foarte fericiți că au avut această oportunitate, să poată steriliza gratuit animalele.

Foarte important este că toți câinii au fost microcipați.

Pentru prima dată, am lucrat cu echipa lui Darius Terhes si cu fetele de la Spitz&Pawtners! Le mulțumim enorm pentru că au avut încredere, pentru deschidere, pentru sprijin și pentru ca împreună să schimbăm lucrurile în bine!

Mulțumim Primariei din Săvinești pentru invitație, implicare și găzduire.

au transmis reprezentanții Biroului Protecția Animalelor din cadrul CJ Neamț

Sterilizarea animalelor de companie poate preveni în mod eficient fenomenul abandonului și înmulțirii necontrolate pe domeniul public a câinilor și pisicilor. În cazul câinilor metis sau de rasă comună (fără pedigree), sterilizarea și microciparea sunt o obligație legală a proprietarului, conform OUG 155/2001.

FOTO: Protecția Animalelor CJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate