140 milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny“, pentru modernizarea drumurilor județene

Unsprezece comune din județul Neamț, pe teritoriul cărora se mai găsesc drumuri de pământ, se află pe lista unităților administrativ-teritoriale unde se vor executa lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, prin Programul „Anghel Saligny“.

După finalizarea acestor investiții, în județul Neamț aproape toate drumurile județene vor avea asfalt. „Asta îmi doresc, să dispară drumurile județene de pământ! Fac tot ce depinde de mine pentru a identifica surse de finanțare cu care să putem moderniza drumurile județene care încă nu au fost asfaltate. Pregătim în această perioadă la Consiliul Județean Neamț documentația pentru a intra în modernizare alte drumuri județene, care vor fi reabilitate prin Programul Național Anghel Saligny. Vorbim de investiții care vor fi realizate în unsprezece comune din județ, acolo unde am identificat sectoare rutiere greu practicabile“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Modernizarea și reabilitarea căilor de circulație prinse în programul Anghel Saligny înseamnă realizarea fundației, refacerea podețelor, a drumurilor laterale, realizarea de șanțuri betonate, rigole de scurgere și o structură rutieră formată din trei straturi de asfalt. La final, fiecare sector de drum modernizat va avea semnalizare rutieră, pentru a se desfășura circulația în condiții de totală siguranță.

Comunele în care vom executa lucrările sunt Drăgănești, Timișești, Bârgăoani, Români, Făurei, Valea Ursului, Oniceni, Tupilați, Dămuc, Ion Creangă și Gâdinți. Vorbim de investiții de 1️40 milioane de lei prin acest program, cu care vreau să modernizăm aproape toate drumurile de pământ din județul Neamț. În paralel modernizăm căi de rulare prin PNDL 2, fonduri europene și cu fonduri de la bugetul județului“, a mai spus președintele Ionel Arsene.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate