17,5 milioane de lei ceruți și primiți de Consiliul Județean Neamț din Fondul de rezervă al Guvernului

Consiliul Județean Neamț a primit, din Fondul de rezervă al Guvernului, suma de 17,5 milioane de lei. Banii au fost solicitați pentru degajarea albiei râului Siret de rămășițele podului de la Luțca – 7,5 milioane de lei, și pentru acoperirea cheltuielilor curente – 10 milioane de lei. 

„Am reușit, datorită sprijinului actualei guvernări, să aduc în Neamț, prin Consiliul Județean, cea mai mare alocare financiară dintre toate consiliile județene din țară. Vorbim de 17,5 milioane de lei, sumă pe care am solicitat-o pentru a degaja rămășițele podului de la Luțca din albia Siretului, în urma accidentului tehnic, și pentru acoperirea altor cheltuieli curente. Rămășițele podului trebuie evacuate de pe cursul apei pentru a nu afecta zona, dar vom începe această activitate când organele de anchetă vor finaliza investigațiile și vor trage concluziile privind vinovații. Între timp, la Consiliul Județean am întocmit toate documentațiile necesare pentru ca la momentul oportun să demarăm construirea unui pod nou“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Tot în ședința de Guvern de astăzi, pe lângă banii pentru noul pod s-au alocat Consiliului Județean Neamț încă 10 milioane de lei din fondul de rezervă, pentru asigurarea finanțării cheltuielilor curente, astfel încât să nu existe la instituțiile din subordinea Consiliului Județean Neamț facturi neplătite în termenul legal.

„Vom încheia anul 2022 cu bine, în ciuda tuturor greutăților întâmpinate pe parcurs. Mă bucur că actuala guvernare a avut în vedere solicitările mele, când a împărțit tuturor primăriilor și consiliilor județene din țară suma de 924 milioane de lei. Suma totală alocată județului nostru este de 26,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă că Neamțul este pe locul trei național din punct de vedere al cuantumului sumelor primite la împărțirea fondului de rezervă al Guvernului, în funcție de necesități“, a mai spus președintele Ionel Arsene.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate