46 de ani de la cel mai devastator cutremur din România

Astăzi se împlinesc 46 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, care potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a avut o magnitudine de 7,4 și s-a produs la o adâncime de 94 km.

Acest cutremur a provocat cele mai mari pierderi seismice din istoria României. Datele oficiale au arătat că 1.578 de persoane și-au pierdut viața la nivel național, din care 1.424 în București, iar alte 11.321 de persoane au fost rănite (7598 în București).

Sub sloganul 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭̦𝐢, ISU Neamț în colaborare cu ISJ Neamț a desfășurat și în acest an, în toate unitățile de învățământ, un exercițiu care a avut ca scop adoptarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui cutremur. La acest exercițiu au participat 61503 elevi și 5265 cadre didactice și personal auxiliar din unitățile de învățământ nemțene.

Tu știi cum să reacționezi corect în cazul producerii unui cutremur?

Află ce trebuie să faci înainte, în timpul și după ce se produce un seism. Accesează platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și instalează-ți aplicația de mobil DSU (poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play).

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate