5 decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului: „Vă mulțumim vouă, celor peste 6.700 de voluntari, pentru implicare! […]Cinste vouă!”

Voluntarii sunt cei care își dedică, din proprie voință, timpul, cunoștințele și priceperea pentru a veni în sprijinul comunității.

Voluntarii programului „Salvator din pasiune” sunt cei care, motivați de dorința de a-și ajuta semenii, s-au alăturat marii familii a salvatorilor de profesie și participă alături de ei la misiuni contracronometru în sprijinul celor aflați în dificultate.

De la începutul anului, contribuția acestora la acțiunile derulate în sprijinul celor aflați la nevoie însumează peste 5.200 de misiuni pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență și aproape 700 de acțiuni de informare preventivă și umanitare, derulate inclusiv în sprijinul cetățenilor sosiți în România din zona de conflict, la granița cu Republica Moldova și Ucraina, dar și în capitală.

5 decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului. Vă mulțumim vouă, celor peste 6.700 de voluntari, pentru implicare! Prin compasiune și grija manifestate zi de zi oferiți adevărate exemple pentru semeni.

Cinste vouă!

5 decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului

Și 🫵 poți fi unul dintre ei!

𝗖𝗼𝗻𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶:
❗ vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
❗ apt din punct de vedere medical;
❗ să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
❗ să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

𝗗𝗼𝘀𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗰𝗮𝗻𝗱𝗶𝗱𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗰𝗼𝗻𝘁̧𝗶𝗻𝗮̆:
❗ cererea de înscriere;
❗ certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
❗ copie după actul de identitate;
❗ avizul psihologic;
❗ actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Pentru detalii suplimentare 👉🏻https://www.igsu.ro/Reso…/Campanii/OIGvoluntari_merged.pdf şi cele ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă/București-Ilfov.

#DSU#IGSU#pompierii#salvatorii#mereuladatorie

Sursa: IGSU

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate