5 pui de pisică, aruncați la gunoi în Piatra-Neamț. Așa rezolvă unii „oameni” problema

Un gest iresponsabil al unei persoane putea fi o condamnare la moarte pentru 5 pui de pisică. Din fericire, aceștia au fost scoși la timp dintr-un tomberon de polițiștii locali din Piatra-Neamț, Compartimentul Protecția Mediului, după o sesizare făcută de locatara unui bloc din apropiere, și apoi preluați de o asociație de protecția animalelor.

Cele 5 pisicuțe au fost abandonate într-un tomberon din zona blocului H1 de pe Bd. Traian, din municipiul Piatra-Neamț.

Au fost scoși din europubelă și predați Asociației Încă o Șansă.

Mulțumim doamnei, locatară a unui bloc din apropiere, care s-a autosesizat cu privire la puii aruncați de o persoană care nu s-a gândit și la consecințe.

Reamintim că pentru a se pune capăt fenomenului abandonului animalelor, aveți posibilitatea de a steriliza animalele de companie pe care le dețineți.

Totodată, împotriva celor care abandonează câini sau pisici, pot fi luate măsuri de către de reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Așadar, mare atenție! Sterilizați, nu abandonați!

informează Poliția Locală Piatra-Neamț

Pentru adopția celor 5 pui sau pentru sprijinirea îngrijirii lor și a campaniei de sterilizări gratuite luați legătura cu Asociația Încă o șansă din Piatra-Neamț AICI – CLICK.

Sperăm să se ia toate măsurile legale pentru identificarea și sancționarea persoanei responsabile pentru că astfel de exemple în care legea este aplicată până la capăt pot încuraja populația să înțeleagă importanța sterilizării animalelor de companie pentru a preveni nașterile nedorite, dar și faptul că abandonul este pedepsit. Aruncarea puilor la gunoi, în pragul iernii, nu este o soluție nici legală, nici morală.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate