525 de ani de istorie – evenimente organizate de Protopopiatul Piatra-Neamț în colaborare cu Parohia „Sfântul Ioan Domnesc”

Protopopiatul Piatra Neamț în colaborare cu Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra Neamț, organizează în perioada 23-24 iunie 2022 un program duhovnicesc deosebit, ocazionat de sărbătoarea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Sânzienele – hramul Catedralei voievodale și ocrotitorul orașului și împlinirea a 525 de ani de la zidirea bisericii de către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Cu această ocazie, pe 23 iunie, la ora 10,00, vor fi aduse la „Catedrala Sf. Ioan Domnesc” sfintele moaște ale Sfântului Martir Voievod Constantin Brâncoveanu de la Parohia „Sfânta Mahramă” din Iași.

Adresăm tuturor credincioșilor invitația de a participa, alături de preoții slujitori ai bisericii Sfântul Ioan Domnesc din Piatra Neamț și de ceilalți preoți din oraș și din împrejurimi, la slujbele religioase ce se vor organiza cu acest prilej:

– JOI, 23 iunie 2023, ora 18,00 – Vecernia unită cu Litia, săvârșită de  Înaltpreasfințitul Părinte TEOFAN, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de un sobor de preoți și diaconi, urmată (la ora 19,00) de Procesiunea cu sfintele moaște prin oraș, după traseul:  Biserica ,,Sf. Ioan Domnesc” Catedrală (Turnul lui Ștefan cel Mare) – strada Ștefan cel Mare – Palatul Copiilor – str. Mihail Sadoveanu – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Precista I – bulevardul Decebal – Casa de Cultură – Consiliul Județean Neamț – Biserica ,,Sf. Ioan Domnesc” Catedrală.

Vineri, 24 iunie – ora 08,00 – Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie săvârșite de Preasfințitul Nichifor, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor alături de un sobor de preoți.

Totodată, aducem la cunoștința tuturor că, înainte de Vecernie și procesiune, vor mai avea loc următoarele momente culturale, care fac parte din suita manifestărilor legate de Împlinrea a 525 de ani de la zidirea bisericii:

  1. Ora 13.00 – Conferința „Biserica Domnească Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – 525 de ani de istorie” la care va participa artistul popular  Grigore Leșe și care va avea loc în sala Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Intrarea se face pe bază de invitație.
  2. Ora 16.00 – Vernisajul expoziției „Orașul artiștilor” la Galeria de Artă  „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț.
  3. Ora 17.00 – Vernisajul Expoziției „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon” dăruit Catedralei „Sf. Ioan Domnesc” de către Voievodul Ștefan cel Mare în anul 1502” – adus la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, pentru prima dată, de la Muzeul Național de Istorie din București.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate