6 August – ZIUA PORȚILOR DESCHISE ÎN PARCUL NAȚIONAL CEAHLĂU

Ziua de 6 august este şi ziua Hramului Muntelui Ceahlău, singurul munte din România care are o astfel de sărbătoare religioasă.

Din anul 2009 la iniţiativa Consiliului Judeţean Neamţ această zi a fost declarată Ziua Porţilor Deschise în Parcul Naţional Ceahlău pentru a oferi posibilitatea miilor de pelerini şi turişti să participe la slujba religioasă ce are loc la Schitul Ceahlău situat pe platoul muntelui, lângă Cabana Dochia.

În această zi accesul în Parcul Naţional Ceahlău este liber.

Administraţia Parcului Naţional Ceahlău va sta la dispoziţia pelerinilor pentru a–i îndruma spre locul evenimentului. Vă rugăm să apelaţi la personalul Administraţiei aflat la porţile de acces în Parcul Naţional de la Durău, Izvorul Muntelui, Confluenţa Bistrelor sau în zona de platou pentru a primi informaţiile necesare !!!

Vă rugăm să respectaţi regulile de vizitare în Parcul Naţional:

– Nu distrugeţi exemplarele de floră şi faună, nu afectaţi prin acţiuni necontrolate frumuseţea peisajului natural, sunt comoara noastră, a tuturor !

– Nu campaţi decât în locul special amenajat de lângă Cabana Dochia !

– Nu aprindeţi focul în interiorul parcului !

– Nu abandonaţi deşeurile pe munte, depozitaţi-le la coborâre în locurile special amenajate acestui scop! Mulţi alţii vor veni după voi dornici să vadă muntele şi să se bucure de frumuseţile lui ! Lăsaţi-l curat ! Comportaţi-vă civilizat !

– Nu părăsiţi traseele marcate şi fiţi echipaţi corespunzător unei ascensiuni pe munte, altfel vă expuneti accidentelor!!

ADMINISTRAŢIA PARCULUI NAŢIONAL CEAHLĂU VĂ AŞTEAPTĂ ŞI VĂ DOREŞTE DRUM BUN PE CĂRĂRILE MUNTELUI SFÂNT CEAHLĂU, DE ZIUA SA !!!

Sursa:ceahlaupark.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate