6 paramedici de la ISU Neamț participă la un exercițiu cu situații de stres extrem, în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE

În perioada 30 mai – 03 iunie, municipiul Târgu Mureș va fi gazda unui exercițiu de mare amploare la nivel internațional, organizat de către EU MODEX.

La această activitate de pregătire participă și 6 paramedici cu o autospecială transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.

EU MODEX face parte din cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Scenariul principal al exercițiului se va baza pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic din municipiul Târgu Mureș.

FOTO: ISU Neamţ 

Exercițiul va avea mai multe faze: în prima fază se va interveni pe plan local cu forțe și mijloace în teren cu activarea Planului Roșu de Intervenție dar și cu convocarea CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) și cu activarea CJCCI (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției), având în vedere amploarea evenimentului se va solicita sprijin național, iar ulterior se va solicita sprijin european. Startul exercițiului se va da luni 30 mai 2022, la o oră încă necunoscută.

Pe tot parcursul exercițiului, organizatorii vor dezvolta diferite scenarii la care trebuie să se răspundă cu forțe și mijloace în teren. De asemenea vor fi transmise și mesaje RO-ALERT în atenția populației, în care se va informa o anumită situație tactică.

Scopul acestui exercițiu este de a testa răspunsul serviciilor de urgență și medicale în situații de stres extrem.

La exercițiu vor participa echipe naționale și internaționale specializate în gestionarea unor astfel de situații. Numărul persoanelor implicate în exercițiu vor fi în jur de 600.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat și detaliile primei zile de exercițiu:

ZIUA 1 – Exercițiu EU MODEX Târgu Mureș

‼ATENTIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU‼

Explozie produsă la un depozit din cadrul unui operator economic din municipiul Târgu Mureș. La fața locului intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și SPSU al operatorului economic.

În urma evenimentului sunt aproximativ 60 de victime și alte persoane în pericol aflate pe platforma operatorului economic. Incidentul poate avea efecte și in afara platformei.

FOTO: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă 

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate