66 de refugiați din Ucraina au ajuns astăzi la Târgu Neamț. O parte vor fi cazați la Bicaz Chei (FOTO/VIDEO)

Un nou val de refugiați din Ucraina a ajuns la Neamț astăzi. Aceștia au fost întâmpinați de autorități la Târgu Neamț, primind sprijin prin intermediul Centrului Social Teodora. Majoritatea dintre ei va pleca spre Germania, iar cei rămași, de asemenea, vor părăsi în curând județul nostru. La fața locului s-a deplasat și prefectul de Neamț.

Tocmai am fost la Târgu Neamț unde au sosit 66 de refugiați, marea majoritate dintre ei mame cu copii. 50 dintre ei au fost selectați și vor pleca cu un autocar spre Germania, iar 16 vor fi cazați la Bicaz Chei. La Centrul Social Teodora au primit toți ceaiuri, cafea și sandvișuri. Am ales mamele cu copii foarte mici, mamele gravide, bătrânii și cei care sufereau de boli și trebuiau să ajungă în Germania. Vor pleca spre Munchen cu autocarul, iar ceilalți 16 vor mai rămâne la noi o zi sau două până când le vom găsi și lor transport,

a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

Din fericire, până la această oră nimeni nu a avut nevoie de îngrijire medicală. La acțiune au participat echipaje SMURD, IPJ Neamț, ISU Neamț.

Potrivit autorităților, persoanele cazate la Bicaz Chei vor fi luate în grija primarului din localitate. Transportul celor care pleacă în Germania este asigurat de către o firma din București.

Mai jos puteți vedea imagini de la fața locului furnizate de Instituția Prefectului Neamț, precum și un filmuleț emoționant în care cânta cu toții imnul Ucrainei.

(n.red. Pentru protejarea identității acestor persoane vulnerabile, am considerat că este mai bine să cenzurăm chipurile din imagini, fiind și foarte mulți copii în situație de risc).

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Sursa: ZiarBicaz.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate