Proiectul “Stop Bullying! Nu-ţi fie frică!” continuă şi anul acesta, cu finanţarea Consiliului Judeţean Neamţ

Una dintre cele mai îngrijorătoare probleme sociale și de sănătate care amenință dezvoltarea armonioasă a tinerilor este fenomenul de bullying. Acest fenomen afectează din ce în ce mai mulți tineri incluzând violență fizică și verbală, amenințări, tachinări, excluziune socială și agresiune psihologică, iar studii recente sugerează că hărțuirea în adolescență are efecte negative pe termen lung asupra sănătății mintale a tinerilor adulți.

Începutul anului școlar este un moment de entuziasm și oportunităţi pentru mulți elevi, dar poate aduce și multe provocări, unele neplăcute, cum este fenomenul bullying-ului.

De aceea, prin proiectul „Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” încercăm să aducem la cunoştinţa populației din județul Neamț şi anul acesta gravitatea acestui fenomen, prin organizarea unei campanii de informare, ce are în vedere prevenirea şi combaterea bullying-ului în şcoli, prin realizarea a 28 de ateliere teatrale pe această temă  la care vor lua parte elevi din întregul mediu preuniversitar din judeţul Neamţ, dar şi realizarea unui film scurt metraj pe tema bullying cu actori amatori şi profesionişti.

Dacă anul trecut filmul a tratat problematica violenţei şcolare asociate inegalităţii financiare din rândul copiilor, anul acesta ne dorim să aducem în prim plan acţiunile de bullying la care sunt supuşi copiii cu tulburări de comportament (TSA).  Am ales acest tip de bullying pentru că este o problemă gravă și complexă care afectează nu doar victimele, ci pune presiune pe întreaga familie. Copiii cu tulburări de comportament sunt mai vulnerabili şi mai predispuşi în faţa bullyingului, din motive lesne de înţeles.

Proiectul „Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” este implementat de Asociația Teatrul Șchiop, şi finanţat de Consiliul Județean Neamț.

Colaboratori: Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Ziar Piatra Neamţ

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate