Pentru cei 52 de salvatori nemțeni s-a terminat misiunea în județul Galați

În urma inundațiilor severe care au afectat județul Galați, pompierii nemțeni au desfășurat misiuni pentru sprijinirea comunităților afectate. 52 de salvatori nemțeni au fost dislocați în zonele inundate unde au acționat pentru a oferi ajutor cetățenilor și pentru a restabili normalitatea în localitățile grav afectate de precipitațiile abundente și de viituri.

În cele trei zile de misiune, 16-19.09.2024, pompierii nemțeni alături de pompierii din alte județe au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a readuce normalitatea în localitățile afectate.

ISU Neamț a acționat în orașul Berești și în comunele Berești Meria, Balintești și Băneasa.

Dacă în primele două zile au acționat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drumuri, au curățat șanțuri și au creat accesul în locuințe, în a treia zi au intervenit în gospodăriile cetățenilor, ultima zi a misiunii având un impact emoțional puternic.
Ceea ce au trăit colegii noștri alături de cetățenii din aceste zone este greu de povestit: oameni care nu mai au nimic, construcții care odinioară erau locuințe sunt acum pline de lucruri amestecate cu noroi, pereți ai unor locuințe măcinați de apa care a venit în cantități foarte mari, animale moarte, culturi care nu mai pot fi valorificate, grămezi de nisip și pământ formate după ce au fost curățate străzile…

Pompierii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ajuta cetățenii să treacă peste aceste momente grele.

Misiunea de sprijin a cetățenilor din județul Galați care au fost afectați de inundații continuă cu forțe din cadrul altor inspectorate județene pentru situații de urgență (AB, AR, BH, BN, BV, BT, CJ, CT, DJ, GR, GJ, HD, IS, MH, MM, MS, OT, PH, SB, SM, SV, TM, TR, VL), de la ISU București-Ilfov, precum și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

a transmis ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate