Pericole publice, pe șoselele din Neamț

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orelor 15:11, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, au depistat un bărbat de 45 de ani, din aceeași localitate, care conducea pe drumurile publice, un moped neînregistrat sau neînmatriculat, fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost însoțit la SJU Piatra Neamț, unde la Secția UPU, i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orelor 23:50, în timp ce un tânăr de 18 ani, din Neamț, conducea un motociclu pe DJ 208 G, din direcția Ștefan cel Mare spre Girov, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare căzând pe spațiul verde.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a tânărului.  Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul inducând o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

***

La data 21 septembrie a.c., în jurul orelor 08:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au oprit pentru control, în localitatea Săvinești, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Piatra-Neamț.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație  de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la UPU Piatra Neamț unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate