A 6-a ediție a Festivalului Plăcintelor din Parohia Izvorul Muntelui: O zi de tradiție și bucurie

Duminică, 22 octombrie, 2023, Parohia Izvorul Muntelui a organizat Festivalul Plăcintelor, ajuns la a 6-a ediție.

Oaspetii au fost întămpinați tradițional cu un colac de casă, cu sare și un pahar de schinduc, dar si cu multe bunătăți: Plăcinte, grătar, păstrav prăjit, miel la proțap, ceai gratis pentru copii.

Bicăjenii s-au putut relaxa în curtea bisericii în stil rustic, pe baloți de paie, iar copiii s-au bucurat gratuit de plimbări cu niște cai frumoși, dar și cu poneii.

Bineînțeles că nu a lipsit papagalul Roco și nici ciobănescul Dochia!

Silviu Bogdan Ardeleanu a fost mereu printre cei prezenți și s-a asigurat că toată lumea se simte bine și că totul decurge așa cum ar trebui.

De asemenea, de la eveniment nu a putut lipsi nici primarul orașului Bicaz, Nicolae Sălăgean, dar și câțiva consilieri. Acesta a rostit câteva cuvinte celor prezenți și a trecut pe la fiecare gospodină care își prezenta cu mândrie bucatele alese.

Când s-a dat start la plăcinte, gospodinele au fost „luate cu asalt” și toți au degustat plăcintele cu brânză, mere, dovleac, și alte prăjituri care arătau și aveau un miros deosebit.

Toate gospodinele participante au fost premiate și în urma discuțiilor cu Bogdan Ardeleanu, am aflat că pentru efortul depus, frumoasele bicăjence vor fi trimise într-un pelerinaj.

Felicitări organizatorilor!

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate