A fost depus la sediul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, proiectul cu titlul: „AMENAJARE ȘI CONSTRUIRE PLATFORMĂ PENTRU GESTIONAREA GUNOIULUI DE GRAJD, ÎN COMUNA BORLEȘTI, JUDEȚUL NEAMȚ”

Zilele trecute a fost depus la sediul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, proiectul cu titlul – „AMENAJARE ȘI CONSTRUIRE PLATFORMĂ PENTRU GESTIONAREA GUNOIULUI DE GRAJD, ÎN COMUNA BORLEȘTI, JUDEȚUL NEAMȚ”, investiție finanțată în cadrul apelului de proiecte Componenta C3 – Managementul deșeurilor / Investiția I2 – Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile.

13% din apele subterane ale României sunt poluate cu nitrații proveniți din gunoiul de grajd, aruncat la întâmplare pe câmp. Din această cauză, sute de localități din țară nu mai au apă potabilă.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor din comuna noastră dar și pentru a reduce sursele de poluare și contaminare a apelor din zonă a fost depus acest proiect la inițiativa primarului, un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, în valoare de 1 milion de EURO prin PNRR, pentru înființarea unei platforme de gunoi, care să nu pună în pericol mediul.

Sperăm ca în cel mai scurt timp, acest proiect să fie finanțat pentru a putea începe lucrările și a achiziționa echipamentele necesare.”, a transmis Primarul comunei Borlești, GEORGE MUTU.

Vezi mai multe știri pe Ziar Roznov

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate