A fost turnat primul strat de asfalt pe strada Izvoare (VIDEO/FOTO)

Strada Izvoare a fost acoperită cu primul strat de asfalt. Înainte de venirea iernii a fost pregătită fundația acestei străzi, pentru ca acum să se poată turna asfaltul pe ea. S-au efectuat săpături, s-a făcut o completare cu strat de balast de 35 de cm și s-au realizat podețe transversale. În ultimele săptămâni s-au executat și lucrările de betonare a rigolelor carosabile, între km 46+600 și 47+ 780.
„Astăzi am fost să văd cum arată acest traseu, după ce s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt, de la ieșirea din Piatra-Neamț până în cartierul Speranța și în continuare până la intersecția cu drumul județean DJ 156A Girov-Roznov.
Aceste sărbători pascale îmi aduc una dintre cele mai mari împliniri, căci promisiunea mea față de nemțeni, aceea că de Paște va fi asfalt pe strada Izvoare, a fost onorată! Știu că nu poate exista om care să nu vrea să circule pe asfalt. O stradă distrusă, plină de gropi ani la rând, spre disperarea participanților la trafic, astăzi a fost dată la gata cu primul strat de asfalt, de către Consiliul Județean Neamț. De câteva săptămâni s-au executat și lucrările de betonare a rigolelor carosabile, între km 46+600 și 47+ 780“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Strada Izvoare este cuprinsă în amplul proiect „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, care are o valoare de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene.
Prin acest proiect se va lega municipiul reședință de județ de limita cu Bacăul.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate