A ieșit desfigurat din secția de poliție, la Piatra-Neamț. Bărbatul și-a scos certificat medico-legal: acuzații și dosar penal (VIDEO)

În seara de sâmbătă, 18 iunie, un bărbat din Piatra-Neamț a reclamat faptul că a fost agresat de un echipaj de poliție. Ca urmare a evenimentului, acesta a publicat pe rețelele de socializare imagini cu chipul său desfigurat și astăzi, 20 iunie, a mers la Serviciul de Medicină Legală pentru a primi un certificat medico-legal.

Iată, oficial, ce s-a întâmplat:

La data de 18 iunie în jurul orei 20.30, în timp ce o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist al Poliției municipiului Piatra-Neamț și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Târnavelor din Piatra-Neamț, un bărbat le-ar fi adresat injurii și expresii jignitoare, în timp ce se afla într-un taxi.

În acel moment, agentul de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului și a procedat la interceptarea bărbatului în cauză, fiindu-i solicitat să se legitimeze.

Întrucât a refuzat să furnizeze date privind identitate sa, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, în vederea stabilirii identității și luării măsurilor legale care se impun.

Bărbatul în cauză, în vârstă de 37 de ani, din Piatra-Neamț, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Ulterior, în jurul orei 21.30, bărbatul în cauză ar fi apelat numărul unic de urgență 112 sesizând faptul că a fost agresat de către echipajul de poliție.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

a transmis IPJ Neamț

Certificatul medico-legal arată faptul că prezintă echimoze, hematoame, excoriație, fractură cominutivă perete anterior sinus frontal stâng cu prelungire spre orbită și fractură arc costal C10 hemitorace stâng, leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu și de corp/suprafață dură și pot data din 18.06.2022. Leziunile necesită 20-25 de zile de îngrijiri medicale.

Filmările au fost făcute de partenera sa de viață, cunoscută în spațiul public ca fiind femeia care a evadat de sub escorta polițiștilor nemțeni. Un alt aspect interesant, care ar trebui cercetat, este acela că femeia spune la un moment dat pe filmare că „Îi demontez pe ăștia. Le-am dat bani de-am evadat! Să audă toată poliția, am dat bani la poliție de-am evadat!”.

Citiți și:

Nu știm dacă aspectele sesizate se confirmă, există o cercetare penală în curs. Vom reveni cu informații din dosar pe măsură ce le vom obține.

Video și aici – click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate