A început construcția ”Podului lui Chitic” de la piață

După cum știe toată lumea, iar pentru cei care nu știu, amintim noi că lărgirea podului de la piață a fost unul dintre proiectele promise în campanie de Dragoș Chitic și echipa sa de consilieri. Cum a ajuns primar, s-a ținut de acest obiectiv pentru care a găsit și finanțare, introducându-l în proiectele culoarelor de mobilitate ”proiecte ce sunt de pe vremea fostului primar, Dragoș Chitic” cum a a spus actualul primar Andrei Caranelea că ar trebui menționat ca să știe lumea adevărul și să nu fie manipulată.

Deși banii pentru această construcție au fost atrași de administrația Chitic și contractele de finanțare s-au semnat de administrația Chitic, lucrările efective, au fost decalate de perioada de pandemie și au început abia acum.

Tinand cont ca podul peste paraul Cuejdi, de pe b-ul 9 Mai, din zona Pietei Centrale, genera blocaje de trafic din cauza latimii insuficiente, iar vechimea acestuia impunea o reabilitare, in perioada mandatului meu de primar am tratat acest aspect ca o prioritate, identificand solutii pentru rezolvarea acestei probleme.
O analiza a repectivului pod realizata de experti ne-a spus ca, din cauza structurii constructive, actualul pod nu poate fi largit la patru benzi, dar poate fi reabilitat si largit prin adaugarea unui pod nou, in paralel cu cel existent, pentru a fluidiza traficul.
Fiind vorba de o investitie consistenta din punct de vedere financiar, am cautat solutii de finantare, reusind sa includem reabilitarea si largirea acestui pod in cadrul proiectului de regenerare urbana a culoarului de mobilitate B-dul 9 Mai – strada Dimitrie Leonida, proiect finantat din fonduri europene nerambursabile, pentru care am semnat contractul de finantare in anul 2019.
” a declarat recent Dragoș Chitic, evident mulțumit că vede începute lucrările la acest pod.

Oricât vor încerca unii și alții să se pozeze cu ”podul lui Chitic” la dorința imperativă a actualului primar Andrei Carabelea, menționăm că ”proiectele sunt de pe vremea fostului primar, Dragoș Chitic

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate