A început să ningă în Neamț. Eforturi concertate pentru siguranța circulației în Județul Neamț în condiții de iarnă.

În urma ninsorilor care au început în noaptea trecută, județul Neamț se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește condițiile de circulație. În aceste momente, echipele de drumari ale județului sunt mobilizate la capacitate maximă pentru a asigura condiții optime de circulație pe drumurile publice.

Aceste echipe de drumari acționează non-stop, 24 de ore din 24, pentru a combate efectele ninsorilor. Principalele lor activități includ degajarea zăpezii de pe carosabil și prevenirea formării poleiului, două dintre cele mai mari pericole pentru conducătorii auto în această perioadă a anului.

Prefectura Neamț subliniază că prioritatea absolută în aceste eforturi este asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic. De asemenea, se pune un accent deosebit pe menținerea arterelor de circulație deschise, pentru a permite desfășurarea normală a activităților cotidiene și pentru a asigura accesul la servicii esențiale.

În acest context, Prefectura Neamț oferă o serie de recomandări pentru participanții la trafic:

  1. Se solicită tuturor conducătorilor auto să circule cu prudență sporită, având în vedere condițiile meteo dificile.
  2. Este important ca vehiculele să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, inclusiv cu anvelope de iarnă și lanțuri, acolo unde este necesar.
  3. Se recomandă respectarea strictă a indicatoarelor și semnalizărilor rutiere temporare stabilite de autorități.
  4. Se sfătuiește evitarea deplasărilor care nu sunt esențiale.

Prefectura Neamț menționează, de asemenea, că există o colaborare strânsă cu autoritățile locale și Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a monitoriza și interveni eficient în toate zonele afectate din județ.

Situația actuală pe drumurile naționale include:

  • DN 15C km 23-27 extravilan Oslobeni – Crăcăoani, unde carosabilul este umed cu porțiuni de zăpadă tratată de 1 cm, ninge, și temperatura este de 0°C. Aici acționează 1 autobasculantă.
  • DN15B KM 17+800 în localitatea Dolhești, cu carosabil umed tratat, unde ninge și temperatura este de 0 grade Celsius. Se acționează cu 3 utilaje sectorizat.
  • DN 15 B km 24 în localitatea Stanca, unde carosabilul prezintă porțiuni umede și cu zăpadă tratată de 1 cm, ninge, și temperatura este de 0 grade Celsius. Aici acționează 2 autobasculante.

Aceste eforturi sunt esențiale pentru asigurarea unui trafic sigur și fluent în județul Neamț, în această perioadă de condiții meteorologice dificile. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să intervină acolo unde este necesar, demonstrând angajamentul lor pentru siguranța și bunăstarea cetățenilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate