A încercat să scape „basma curată”, însă oamenii legii nu au putut fi păcăliți – Cum s-a ales cu dosar penal la doar 19 ani

În perioada 6-7 mai, în intervalele orare 14:00-18:00 și 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier.

Pentru abaterile constatate pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, 33 dintre acestea pentru nerespectarea legislației rutiere.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare, fiind întocmit un dosar penal.

Exemplu semnificativ:

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, ce circula pe Drumul Județean 157G, în localitatea Oglinzi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 19 ani, din Vânători-Neamț, persoană care nu deține permis de conducere, care după oprirea la semnalul polițiștilor s-ar fi deplasat pe scaunul pasagerului din față.

Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză nu deține poliță de asigurare obligatorie auto, conducătorul auto fiind sancționat contravențional și fiindu-i reținute plăcuțele cu numere de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate