A mai trecut un an rușinos în care politicienii din Neamț s-au ascuns de lupta cu drogurile.

Deși am avut un deces cutremurător al unei tinere la Piatra-Neamț, deși din ce în ce mai mulți tineri din Neamț cad pradă consumului de droguri și dependenței create, politicienii din județul nostru, de la toate partidele, s-au ascuns cu abilitate de acest subiect și nu au făcut nimic concret să lupte cu el.

Fenomenul a luat, desigur, amploare, și dincolo de consum, avem de-a face acum cu o adevărată piață de desfacere în județul nostru. Într-o logică firească, extinderea numărului de consumatori va duce în curând la creșterea numărului de furturi și tâlhării, pentru că nevoia de bani pentru doza zilnică va împinge mulți tineri spre comiterea de infracțiuni.

Majoritatea politicienilor se scuză că ei nu au atribuții și nu au ce face, dar în realitate fiecare poate să facă ceva, doar că dovedesc din plin că nu le pasă. Cel mai probabil va trebui să mai fie și alte tragedii din cauza consumului și tragedii care să atingă familiile politicienilor ca aceștia să se trezească și să facă fiecare ceva în dreptul lui. Până atunci vă sfătuim să fiți din ce în ce mai atenți, deoarece consumatorii rămași fără bani și disperați să facă rost pentru doza de care sunt dependenți vă pot transforma oricând în victime.

Discutați aceste aspecte în special cu membri familiilor voastre care sunt în vârstă să evite locurile ferite și deplasările după lăsarea întunericului, pentru că persoanele în vârstă sunt de regulă principalele ținte în astfel de cazuri. Discutați și cu ceilalți membri ai familiei și fiți fiecare în dreptul lui atent, pentru că situația este scăpată de sub control, iar polițiștii și procurorii care ar trebui să se ocupe de acest fenomen în județul Neamț sunt într-un număr ridicol de mic ca să poată avea eficiență în combaterea fenomenului.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate