A murit un om! Cât mai durează semaforizarea promisă de DRDP Iași din iunie, în 14 zile, în intersecția „morții” de la Gâdinți?

În urma prăbușirii podului de la Luțca la începutul lunii iunie a acestui an, traficul rutier a fost deviat prin Gâdinți. În această localitate, există o intersecție „a morții”, foarte asemănătoare cu cea de la Căciulești – Girov. Aici, în punctul numit „la troiță”, au avut loc multiple accidente rutiere soldate cu victime.

În această seară, 14 august, un om a murit și alți trei au ajuns la spital.

Citiți și: Tragedie în Neamț: Accident soldat cu un deces și mai multe persoane rănite

FOTO: ISU NEAMȚ

Deoarece traficul a fost deviat prin Gâdinți, zona s-a aglomerat considerabil pe fondul închiderii accesului pe podul prăbușit, iar în spațiul public a apărut chiar și o petiție care solicită semaforizarea intersecției dintre DN15D si drumul ce merge către Sagna 207D.

Potrivit unor informații furnizate de prefectul de Neamț, Adrian Niță, pe 14 iunie s-a solicitat către DRDP Iași ca, într-un termen de 14 zile lucrătoare, să se efectueze semaforizarea acestei intersecții de la Gâdinți.

„Vor instala semafoare acolo. Le-am dat termen 14 zile lucrătoare. E o intersecție unde sunt probleme în ceea ce privește neacordarea priorității. Acum, urmare a devierii traficului prin acest punct, se va aglomera și este necesar să sporim măsurile de siguranță a traficului în zonă.”, a precizat Adrian Niță în luna iunie a acestui an.

Strategia a fost aceea de a crea un sens giratoriu la intersecția de la Căciulești – Girov și mutarea semafoarelor de la Căciulești la Gâdinți.

Citiți și: Soluția semaforizării intersecției periculoase de la Gâdinți: Se mută acolo semafoarele de la Căciulești

Din 14 iunie până astăzi au trecut peste 60 de zile de la termenul promis de DRDP Iași de 14 zile pentru semaforizarea intersecției de la Gâdinți. Ca și în cazul intersecției de la Căciulești, la Gâdinți intersecția este destul de bine semnalizată, însă accidentele continuă să se producă, astăzi ajungându-se la pierderea unei vieți.

În timp ce la Piatra-Neamț avem 15 semafoare la o singură trecere pentru pietoni, statul român, indiferent cine îl reprezintă în această situație, nu găsește resurse și proceduri să pună semafoare la o singură intersecție care produce morți și răniți. Această amânare este inacceptabilă, mai ales în condițiile în care și la Căciulești au murit oameni ani de zile în urma accidentelor până când s-a reușit montarea unor semafoare.

Câți oameni trebuie să mai moară pentru ca procedurile și instituțiile să se miște mai repede? Chiar dacă accidentele se produc pe fondul neacordării de prioritate și nerespectării indicatoarelor din intersecție, acest lucru nu scuză cu nimic lentoarea cu care se implementează o soluție care ar preveni pierderea de vieți omenești, vieți care valorează infinit mai mult decât 2-3 semafoare!

„În ceea ce privește semaforizarea de la Gâdinți, de la intersecția DN 15D cu DJ 207D, menționăm că această soluție este în curs de implementare la nivelul DRDP Iași.

În acest sens, se are în vedere relocarea sistemului de semaforizare de la Girov (unde se va opta pentru realizarea unei girații), având în acest sens promisiunea autorităților locale privind racordarea la rețeaua de energie electrică. Pentru realizarea giratiei s-au făcut lucrări pregătitoare , s-au achiziționat materialele, s-au obținut avize, s-a făcut proiectarea.

Termen 20 August.”, promiteau pe 10 august cei de la DRDP Iași

Așteptăm termenul de 20 august. Din păcate, până pe 20 august o familie se pregătește de înmormântare.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și recuperare grabnică victimelor rănite!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate