A parca sau a nu parca, asta-i întrebarea. Încă o stație „smart”, mai „smart” decât legislația

Nu este o noutate faptul că la Piatra Neamț, stațiile „smart”, cu valoare de apartament, au fost amplasate de tot râsul, în locuri total nepotrivite, atât pentru călători, cât și pentru șoferi (inclusiv pentru cei care conduc mijloacele de transport public în comun).

Am vâzut în ultimele zile cum oamenii așteaptă într-o stație „smart” care este amplasată într-un loc unde șoferii pot parca mașinile cu plata orară (vezi foto), ba chiar am observat și autobuzul care oprește acolo, blocând circulația, pentru a prelua călătorii.

Totuși, știm cu toții că interzisă prin lege oprirea și implicit staționarea vehiculelor în stațiile destinate mijloacelor de transport în comun, precum si la 25 de metrii înainte sau după acestea, iar cei care încalcă această lege se aleg cu amenzi consistente. În acest caz, eu, ca șofer, parchez în acest loc, plătesc parcarea dar risc în același timp să mă aleg și cu o amendă. Dacă nu plătesc parcarea, iau amendă pentru neplată, dacă plătesc parcarea, iau amendă pentru că am oprit/staționat în stația de autobuz, oricum ar fi, tot iau amendă. Ce e de făcut?

Nu mai punem la socoteală faptul că și călătorii sunt puși în pericol în acest mod.

Foto: Stația SMART de pe Strada Ozanei, Piatra Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate