Abateri grave: depistați în flagrant de Poliție (NEAMȚ)

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 15:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au depistat în trafic un bărbat, de 38 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 155B în localitatea Timișești.

Conducătorul auto, din Timișești a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat în trafic o femeie de 31 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 157I, în localitatea Ruginoasa.

Conducătoarea auto, din județul Prahova a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a fost condusă la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un tânăr, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe sectorul de drum DN2-E85,  în localitatea Tămășeni.

Conducătorul auto, din Adjudeni a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Polițiștii rutieri vă recomandă:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, folosiți centura de siguranță și nu depășiți limitele de viteză. Atenție sporită la distanța de siguranță în mers – adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea sunt afectate, adaptați viteza și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! La drum lung, planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi distanțe excesive într-o singură zi. Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!â

 Acordaţi un plus de atenţie la apropierea de trecerile pentru pietoni, la traversarea intersecţiilor nedirijate, la schimbarea direcției de deplasare prin viraj la stânga, precum și la depăşirea mijloacelor de transport persoane. Scopul trebuie să fie acela de a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Fiți responsabili în trafic!

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate