Abateri grave pe drumurile din Neamț. Se pare că unii chiar își doresc dosare penale (IMAGINI)

În perioada de 18-22 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției de Politie Rurală Bicaz, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea si combaterea infracțiunilor și contravențiilor rutiere.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.510 lei.

73 de abateri, care au atras măsura sancționării contravenționale, au fost înregistrate la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 171 din 2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice  și 3 conform O.G. 43 din 1997  privind regimul drumurilor.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea faptică a unui volum de 6,07 m.c. material lemnos.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras  5 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul rutier.

*****

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, din județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15 D, în localitatea Gâdinți.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, bărbatul are dreptul de a conduce suspendat din anul 2018.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 23 octombrie a.c., în jurul orei 01:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un tânăr, de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Traian, în localitatea Tămășeni.

Conducătorul auto, din Tămășeni a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 07:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 72 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Petru Movilă.

Conducătorul auto, din Piatra Neamț a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o pedeapsă cu închisoarea.

Polițiștii rutieri organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Fiţi responsabili în trafic!

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate