Acinetobacter la ATI Piatra-Neamț. Amenzi de 34.000 de lei pentru „neconformități”

Direcția de Sănătate Publică Neamț a fost informată în luna octombrie 2022 despre existența mai multor cazuri de infecții asociate asistenței medicale cu Acinetobacter, la nivelul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

O echipa formată din medici epidemiologi și de laborator din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț și din cadrul Centrului Regional de Sănătate Publică Iași s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru investigații epidemiologice și microbiologice.

Inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat, în paralel, o acțiune de control și pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 34.000 lei.

Au fost dispuse măsuri privind implementarea la nivelul unității sanitare a tuturor prevederilor Ordinului M.S. nr. 1761/2021, cu modificările și completările ulterioare, a prevederilor Ordinului M.S. nr. 1101/2016, cu modificările și completările ulterioare, elaborarea/revizuirea unor proceduri și protocoale de lucru, reinstruirea periodică a personalului.
Inspectorii sanitari vor efectua recontroale pentru verificarea remedierii neconformităților constatate.

a transmis DSP Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate