Acțiune a polițiștilor nemțeni în mediul rural, pentru prevenirea infracțiunilor stradale și a evaziunii fiscale

În noaptea de 22 spre 23 aprilie, în intervalul orar 22:00-03:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, împreuna cu polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț, Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice Neamț, luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au acționat în baza planului propriu de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale, a faptelor ilicite și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Acțiunea cu efective mărite a vizat, zona barurilor de pe raza Secțiilor de Poliție Rurală Români și Săbăoani.

Polițiștii au legitimate 115 persoane și au verificat 16 autoturisme, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 37.000 de ron.

Dintre acestea, 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru contravenții la O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind consfiscată suma de aproximativ 2.000 de lei, 4 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și o contravenție la regimul circulației rutiere.

Totodată, în jurul orei 00:50, un conducător auto în vârstă de 28 de ani, din județul Iași a fost depistat conducând un autoturism, în localitatea Săbăoani, sub influența amphetaminei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe.

informează IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate