Acțiune a polițiștilor și jandarmilor pentru prevenirea infracționalității stradale în Neamț

12 sancțiuni contravenționale și 2 infracțiuni rutiere constatate în timpul acțiunii

Sâmbătă,10 iunie a.c., între orele 04:00 și 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Neamț, au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale, cu scopul principal de a reduce riscul rutier în zonă.

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Neamț, în timpul desfășurării acțiunii, au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de aproximativ 5.500 de lei. Aceste sancțiuni au vizat abateri constatate în trafic, având drept scop educarea participanților la trafic și impunerea respectării regulilor rutiere.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au constatat în flagrant două infracțiuni rutiere grave. Prima dintre acestea a fost conducerea unui vehicul fără permis de conducere, o încălcare a regulamentului care pune în pericol siguranța participanților la trafic și integritatea rutieră. A doua infracțiune constatată a fost punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, o încălcare care aduce prejudicii sistemului rutier și poate fi asociată cu activități ilegale.

IPJ Neamț a subliniat importanța acțiunilor preventive și a cooperării interinstituționale în lupta împotriva infracționalității stradale. Astfel de operațiuni desfășurate în colaborare între poliție și jandarmerie reprezintă un efort comun de a asigura siguranța cetățenilor și de a reduce riscul rutier.

Prin aplicarea sancțiunilor contravenționale și prin constatarea infracțiunilor rutiere, forțele de ordine reafirmă importanța respectării regulilor de circulație și consecințele legale ale încălcării acestora.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate