Acțiune de ecologizare în Cheile Bicazului

În perioada 23-24 iulie 2022, te invităm să facem împreună curățenie pe traseele turistice din Cheile Bicazului. Acțiunea face parte din campania de ecologizare montană Let’s Do It, Carpați! desfășurată de Asociația Montană Carpați în parteneriat cu Let’s Do It, Romania! Partenerii evenimentului de ecologizare din Cheile Bicazului sunt Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, Salvamont Multisalva Gheorgheni, Serviciul Public Local Salvamont Gheorgheni și Serviciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita.Data, ora și locul întâlnirii: Sâmbătă, 23 iulie 2022, ora 10.00, în Stațiunea Lacu Roșu (locația exactă va fi comunicată ulterior).

Filmul activităților:
– Pe durata zilei de sâmbătă (în funcție de numărul de participanți) vom ecologiza 1-2 zone cu probleme aflate în apropierea drumului național (durată aproximativ 7-8 ore);
– Spre seară ne vom aduna într-o locație pusă la dispoziție de către Salvamont unde vom campa și ne vom bucura de un foc de tabără, precum și de o cină preparată la ceaun;
– În dimineața zilei de duminică vom merge într-o drumeție ghidată de către rangerii parcului național și de către colegii de la Salvamont (durată aproximativ 4-5 ore – pe parcursul acestei ieșiri vom aduna și eventualele gunoaie întâlnite pe traseu).

Echipament necesar:
– îmbrăcăminte lejeră pentru munte;
– bocanci de 3 sezoane;
– jachetă impermeabilă / pelerină de ploaie / suprapantaloni;
– rucsac mic pentru tură de o zi;
– recipient pentru apă;
– hrană pentru sâmbătă și duminică;
– cremă cu factor de protecție;
– pălărie / șapcă de soare;
– cort;
– sac de dormit;
– saltea pentru dormit.Echipament pus la dispoziție de organizatori:
– saci menajeri;
– mănuși;
– veste reflectorizante.

Mese: Organizatorii vor asigura gratuit cina de sâmbătă seară. Restul meselor se asigură prin grija fiecărui participant.Transport: Cu mijloace personale. Cazare: La cort (gratuit în locația pusă la dispoziție de organizatori) sau în stațiunea Lacu Roșu (prin grija fiecărui participant).Înscriere: Se va face doar prin completarea formularului de mai jos:
https://forms.gle/dBPygUgo1oFehF996 Notă: După trimiterea formularului de înscriere, vei fi contactat(ă) de organizatori pentru a primi informații suplimentare.Data limită de înscriere: 15 iulie 2022.

Persoană de contact: Andrei Pahomi – 0748 856 703.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate