Acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii în domeniile silvic şi piscicol – verificări la 3 operatori economici

În perioada 6-8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol Neamț şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sprijiniți de specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț, au desfășurat activități pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității în domeniile silvic şi piscicol.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 3 operatori economici, care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea materialului lemnos.

Doi dintre operatorii economici verificați nu dețineau în depozit volumul de aproximativ 22 m.c. material lemnos, ca urmare a comparării stocurilor faptice cu cele scriptice, iar un alt operator economic deținea volumul de aproximativ 3,50 m.c. material lemnos fără documente de proveniență legală.

Operatorii economici verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 171 din 2010, fiind dispusă şi măsura complementară de confiscare a cantității de material lemnos, identificat cu neregului.

Totodată, polițiștii au acționat pe linia verificării modului de deţinere, prelucrare şi comercializare a peştelui, ocazie cu care s-au verificat un număr de trei magazine specializate în vânzarea peştelui şi produselor din peşte, de pe raza oraşului Târgu-Neamţ.

Pentru neregulile constatate, un operator economic a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. 28 din 1999.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate