Acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii au desfășurat, în târgurile de pe raza localităților Roznov, Tupilați și Săbăoani, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale, a furturilor de animale, a verificării legalității sacrificării și comercializării animalelor, prevenirea pestei porcine africane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.700 de lei.

Dintre acestea, 20 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și 6 sancțiuni pentru abateri de la H.G. 984 din 2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea mai multor bunuri care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de aproximativ 2.400 de lei.

Pe parcursul desfășurăriI acțiunii au fost constatate 4 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare prevăzută de Legea 84/1998 R.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică în cooperare cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, Săbăoani, din cadrul Poliției orașului Roznov, ai Biroului pentru Protecția Animalelor și specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Neamț.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate