Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de  11 iulie a.c., polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat să acționeze pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

Astfel, în intervalul orar  09:00-12:00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, cu sprijinul jandarmilor nemțeni și al polițiștilor locali au acționat în municipiul Roman.

În intervalul orar 18:00-20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, împreună cu cei din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț, cu jandarmii și de polițiștii locali au acționat pe raza de competență a secției.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, fiind legitimate peste 100 de persoane.

Efectivele de ordine publică au efectuat verificări și la operatorii economici, aceștia fiind instruiți cu privire la comercializarea produselor alcoolice sau de tutun minorilor.

De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni.

Vă reamintim câteva dintre interdicțiile prevăzute de lege pentru siguranța circulației conducătorilor de biciclete și mopede:

Este interzis să circule fără ca vehiculul să fie prevăzut cu dispozitiv de frânare eficace, sistem adecvat, funcțional de direcție, sistem de avertizare sonoră, precum și trebuie să fie echipat corespunzător pe timp de noapte sau de vizibilitate redusă.

Este interzis să circule sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.

Este interzis să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii și până în zori sau în condiții de vizibilitate redusă.

Este interzis să circule pe partea carosabilă în aceeași direcție de mers, dacă există acostament practicabil.

Este interzis pentru conducătorul de bicicletă să transporte o altă persoană, cu excepția copilului de până la 7 ani, care poate fi transportat pe bicicletă de un adult, doar dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau are montat un dispozitiv omologat.

Conducătorii de biciclete și trotinete electrice care circulă pe drumurile publice sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă cel puțin 16 ani. În cazul bicicletei sau trotinetei electrice, vârsta este de cel puțin 14 ani.

Pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător. Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere, pentru categoriile AM, A1 și B1 este de 16 ani împliniți.(Categoria AM: mopede a căror viteză maximă este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h).

Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, când se deplasează pe partea carosabilă.

Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice.

Indiferent din ce categorie de participanți la trafic faceți parte, respectați regulile de circulație!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate