Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru verificarea transportului public de persoane și de marfă (NEAMȚ)

În perioada 13-19 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru reducerea accidentelor cauzate de încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă.

În cadrul acțiunii, au fost verificate peste 114 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale.

Au fost constate și sancționate 10 fapte de neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf sau nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 2 sancțiuni pentru deficiențe tehnice, precum și 6 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și 27 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 359 de autovehicule destinate transportului public de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 318 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 51 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 64 pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf sau nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

Totodată, au mai fost aplicate 23 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule sau ale vehiculului și 124  sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate