Acțiuni cu efective mărite în Săbăoani și Ștefan cel Mare (IMAGINI)

La data de 19 iulie a.c., în interval orar 10:00-12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Săbăoani, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Roman au acționat privind prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier, pe raza Secției de Politie Rurală Săbăoani.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, fiind legitimate peste 40 de persoane și verificate peste 30 de autovehicule. Totodată, conducătorii auto au fost testați alcoolscopic.

***

La aceeași dată, în intervalul orar 19:00-21:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț au acționat în municipiul Roman, în zona barurilor , cluburilor, sălilor de joc şi în alte zone cu potențial criminogen în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise cu violenţă.

Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.060 lei.

***

La data de 19 iulie a.c., în intervalul orar 16:00-22:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, cei ai Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza secției de poliție.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, 24 dintre acestea la O.U.G. 195/2002 și 4 la Legea 61/1991.

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități de informare,  pentru aducerea la cunoștința cetățenilor depre înăsprirea modului în care sunt aplicate pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis.

Astfel, polițiștii au transmis informații, șoferilor aflați în trafic pe raza Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, despre modificările legislative care prevăd că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau stupefiantelor și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, nu vor mai fi condamnați cu suspendare.

Reamintim că, la data de 10 iulie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial legea numărul 213/2023. Această lege, aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, și introduce un nou aliniat: ,,3 ind. 1-  nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis conducătorilor auto, și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

Conform reglementărilor Codului Rutier, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.

Sursa/IMAGINI: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate