Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice – Ce sancțiuni a primit un șofer care a riscat prea mult (IMAGINI)

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, polițiștii au depistat, în localitatea Ion Creanga, mai multe vehicule ce transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că un ansamblu de vehicule ar fi avut Inspecția Tehnică Periodică expirată pentru remorca cu care transporta material lemnos, iar cantitatea transportată nu ar fi corespuns cu cea înscrisă în documentele de transport.

Astfel, ansamblul auto în cauză a fost condus de polițiști la Ocolul Silvic Roman pentru verificări.

În urma măsurătorilor efectuate de specialiștii silvici a rezultat o cantitate de aproximativ 13 m.c. material lemnos transportat în plus față de documentele de transport.

Pentru abaterile constatate pe  timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat un număr de 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 27,82 m.c. material lemnos precum și a ansamblului de vehicule.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate