Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță: Bilanțul sfârșitului de săptămână în Neamț – Zeci de amenzi, permise reținute, certificate retrase și trufe confiscate

În perioada 14-15 octombrie a.c., polițiștii din Neamț au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Astfel, la data de 14 octombrie a.c., în intervalul orar 14:30 – 23:30 și la data de 15 octombrie a.c., în intervalul orar 15:30 – 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Roman și Băcești au desfășurat activități specifice, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, asigurarea unui climat de siguranță publică, în scopul diminuări riscului accidentelor rutiere şi al infracțiunilor stradale cât şi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale, fiind retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, atât la data de 14 cât și la data de 15 octombrie a.c., polițiștii au confiscat trufe, în cantitatea totală de aproximativ 2.500 grame trufe negre și 367 grame de trufe albe.

***

În noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat, pe raza de competență a secției, pentru prevenirea şi combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare și reținut un set de plăcuțe de înmatriculare.

***

La data de 15 octombrie a.c., acțiunile au continuat pe raza Secției de Poliție Rurală Săvinești, ocazie cu care au fost constatate un număr total de 16 sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere şi un set de plăcuțe de înmatriculare, fiind retras un certificat de înmatriculare.

***

În perioada 14-15 octombrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 16.00 şi 16.00 – 24.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, au acționat pe linia prevenirii şi combaterii infracțiunilor contra patrimoniului pe raza municipiului Piatra-Neamț, Roman și a orașului Târgu-Neamț.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost desfășurate activități preventive, fiind efectuate instruiri cu privire la modalitățile de prevenire, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt şi înșelăciune.

Totodată, polițiștii au acţionat pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea comiterii infracţiunilor contra patrimoniului săvârșite prin violenţă, a furturilor din buzunare, vagabondaj, proxenetism, a tâlhăriilor stradale, a furturilor de şi din autoturisme, furturi din locuințe, vânzare/cumpărare produse alimentare, legume şi băuturi alcoolice vândute ocazional , urmărindu-se prinderea în flagrant a autorilor unor astfel de fapte penale.

De asemenea, s-a acționat în scop investigativ pentru identificarea şi prinderea persoanelor urmărite sau dispărute în temeiul legii, precum şi a prevenirii şi combaterii traficului şi furturilor de și din autovehicule.

IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate