Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii nemțeni, sub atenta „supraveghere” a copiilor

La data de 7 iulie a.c., polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității,  împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Roman, Serviciul Rutier Neamț și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au desfășurat activități informativ-preventive în rândul adolescenților care au ales să își petreacă o parte din vacanță la Școala de vară organizată de Parohia Catolică ,,Isus bunul păstor’’, din Roman.

Astfel, cu scopul prevenirii unor comportamente ce vizează aspecte de discriminare și excludere socială, polițiștii le-au prezentat copiilor anumite aspecte referitoare la violența în unitățile de învățământ, precum și sfaturi de gestionare nonviolentă a acestora, siguranța pe internet, dispariții de minori.

Prin exemple și situații concrete, polițiștii au expus modalități de prevenire a victimizării, în cazul unor infracțiuni de furt, tâlhărie sau agresiune fizică, dar și noțiuni legate de traficul de persoane, traficul și consumul de substanțe interzise.

***

Totodată, la data de 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, alături de câinele de serviciu Oscar și copii din cadrul Asociației Rareș Marian, însoțiți de micuțe patrupede, au fost prezenți alături de copiii din Parohia Sf. Dimitrie din Gâdinți.

Aceștia au prezentat copiilor o demonstrație de dresaj canin și un exercițiu de prindere al unui infractor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate