Activitate de educație rutieră desfășurată de polițiștii nemțeni pentru cei mici (IMAGINI)

Reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Totodată, apelarea non-urgentă sau abuzivă a numărului 112 poate diminua șansele de salvare, ale unei persoane aflate cu adevărat într-o situație de risc.

Cei mici, trebuie să cunoască importanța acestui număr de telefon și ce este cu adevărat o urgență.

Pentru a preveni astfel de situații, la data de 4 noiembrie a.c., colegii noștri de la Serviciul Rutier Neamț, Biroul Rutier Roman, alături de cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu micuții din cadrul Centrului Sfântul Leonard Murialdo din Roman, unde au desfășurat o activitate informativ-preventivă, de educație rutieră și de prevenire a apelurilor abuzive sau non-urgente.

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, copiii prezenți au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.

Indiferent de vârsta participanților la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferența în cazul unui eveniment rutier, salvând vieți.

Sfaturile polițiștilor pentru cei mici au fost:

Apelați numărul 112 doar în cazul unei urgențe reale!

Dragi copii și tineri, fiți atenți când traversați strada! O clipă de neatenție poate avea consecințe grave.

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai prin locurile marcate (“zebră”) şi semnalizate cu indicatoare! În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora!

Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Fiți atenți când urcați cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, să nu stați în dreptul ușilor, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora!

Conducerea bicicletei pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale!

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Evitaţi să vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.)!

Micii pietoni au fost încântați de cele prezentate, totodată exprimându-și dorința ca și pe viitor să mai participe la astfel de activități alături de polițiști.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate