Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută ca vechime în muncă / Proiectul de lege a fost adoptat în Parlament

Persoanelor fizice autorizate le va fi recunoscută perioada în care au desfășurat activități ca vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, după ce Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege în acest sens, în calitate de Cameră decizională.

Proiectul de lege completează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale:

De acum, va fi considerată vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, fără a se lua în considerare perioada în care respectiva persoană nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.22,6% din populația activă a României lucrează pe cont propriu, mulți români alegând să-și facă PFA. Prin adoptarea proiectului de lege, oferim un sprijin pentru antreprenorii care au ales să lucreze independent și își achită taxele la stat, se arată într-un comunicat USR.

Mai este nevoie doar de promulgarea legii de către șeful statului pentru ca românii care au muncit cu PFA-uri să poată beneficia de această măsură.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate